Jumaat, 14 Oktober 2011

Love is sweet but sour


Assalamualaikum dan Salam 1 Blogger ...

Ramai pelajar sekarang dah pandai bercinta.Aku pun tak terkecuali.But we must know something.Our studies more important than love.Tapi sekarang ramai pelajar penting cinta dari studies.Kenapa ey?Sebab terlalu ghairah nak menunjuk pakwe dan makwe masing-masing.Tolonglah.Tu bukan cinta,tu menunjuk-nunjuk.

Ramai pelajar yang tak faham what meaning of love.Meh dekat-dekat aku explain kat korang apa itu cinta.Ikut pendapat aku je lah.

1)Cinta satu benda yang manis-Maksud aku,bila kita betul cintakan seseorang.Kita akan rasa manis dalam hubungan kita dengan pakwe atau makwe.Tapi janganlah melebihi had.
2)Cinta satu benda yang rumit-Ok,kalau kita cintakan seseorang.Fikiran kita akan bercelaru.Susah nak buat satu kerja.Kadang rasa pelik jer,ada je yang tak kena.Sebab utama,kiat pasti akan teringatkan dia.
3)Cinta satu benda yang pedih-Sebagai contoh,andai kita terputus hubungan kita dengan si dia.Pasti akan rasa hati bagai dihiris-hiris dengan pisau rembo(amboi,terleboh hiperbola).That's mean cinta tu pedih.
4)Cinta buat kita jadi huru-hara-Bak kata orang,tidur tak kenyang,mata tak basah,mandi tak nyenyak.Yang ni parah sket ni.Pelik dari orang.

Ok,tu pendapat aku pasal cinta.But as a human we must thinking the most important and the real love is 

Love to our Creator

Honey,please respect youself and don't be slave of love.Maybe you will suffer,Think that.

BAI
THANKS YOU PEEPS ♥

Ahad, 2 Oktober 2011

CUTI


Assalamualaikum dan Salam 1 Blogger ...

Hari ni aku tak ke sekolah.hehehe,buat cuti sendiri.Boleh ker?Boleh lah kan.Lagipun aku selsema.Sakit hidung tak soh cakap ah.Rasa nak hantuk jer hidung ni kat dinding.Kalau boleh.

Tapi hari ni sedikit fed-up.Dah ar tinggal sorang-sorang kat rumah.Mak pi keje,ayah pun pi keje.Yang lain pi sekolah.Bangun-bangun jer lagi lah tak best.Nasi tak de woo.Lapar.Malas betul aku.Anak dara apa macam ni.Dah ah bangun lewat.Pastu nak mengcengkik lak.Perangai,hadow.Tak leh jadi calon menantu mihtali.

Pastu kan,dengan sakit kepala yang berdenyut-denyut ni,aku rasa effect sebab semalam tidur lewat.Elektrik lak takde.Tak leh buka kipas bagai.Geram aku lagi bertambah.Dah ar panas.Sabar,sabar.Lama kan baru ada.Sebab perut dah meminta-minta.Aku pergilah masak maggi.Udang takde,sayur takde.Aku masak maggi paling simple kat dunia.Perut kenyang.Senyum bangga terus tak sedar diri pergi buka facebook.Ulangkaji nyer tak.Hareemmm...Pekse dah nak dekat ni.

Wish me luck yer honey.Doakan aku berjaya.

BAI

THANKS YOU PEEPS ♥

Rabu, 28 September 2011

First time babe ...


Assalamualaikum dan Salam 1 Blogger ...

Hai peeps.Hari ni hari yang paling aku akan kenang sampai bila kut.hahaha.Kenapa?Kat sekolah tadi,seumur hidup aku,aku bergaduh dengan manusia yang bernama lelaki.Dah lah badan besar.huhu.Sekali bantai aku,ada yang masuk wad nanti.

Ceritanya bermula apabila aku yang kebosanan pergi mengacau budak lelaki itu.Hajat aku nak bercakap bukan nak mengacau.Sedap-sedap duk cakap dengan dia.Tetiba je dia tolak meja dia.Tersepit lah paha aku antara meja dia dengan meja cikgu.Sakit tu,memang lah sakit.

Pastu,aku geram,aku pergi tombok jari dia yang dia letak atas meja.Last-last,aku kena bantai balik.Ceh punya geng.Kawan perempuan aku nampak.Pun nak sama join dalam pergaduhan yang tak bertauliah tu.Then,lelaki tu nak lastik aku.Pergh,seram jap badan.lalala.Aku dengan riaknya pergi ambil pemadam papan putih.Sebagai senjata rasmi.Mana tau dia lastik aku,aku baling jer pemadam tu.Biar sama adil.

Kawan perempuan aku tu kacau dia macam mana ntah aku tak ingat.Aku pun pergi cepat-cepat ambil getah yang dia letak atas meja.Maunya sakit aku kalau dia lastik.Baik aku ambil cepat-cepat.Then,kawan baikku pun pergi lastik dia.Marah jap kawan.haha.Kawan perempuan aku yang kacau dia pun pergi lastik dia.Sekali lelaki tu mengamuk.Alah,bale-bale.Pecut 100 meter jap kawan aku.Si jantan lain lak terus membakar semangat lelaki tu untuk terus memukul dia dengan buku +math.hahaha.

Aku keluar ah nak tengok mana kawan perempuan aku pergi.Sebelumnya lelaki tu,tak nak pukul aku pun.Dia nak pukul kawan perempuan aku jer.Last-last aku yang kena pukul sebab dia betul-betul ada depan aku.Dah tak sempat nak lari dah.Tu pun sebab dia menyorok.Mana lah aku,kalau tak aku pun lari gak.Sakit tangan aku,dia nak pukul kat tubuh.Tapi aku tahan pakai tangan.Tak sempat aku nak tendang dia punya betis.haha.Kejam jap.

Pastu,lama kang.Cikgu BM datang.

Perasaan : Tak de perasaan dah aku ni ... Jangan kacau orang tau.Ni lah akibatnya. Erghhh...

BAI

THANKS YOU PEEPS ♥

Selasa, 27 September 2011

Yeah ... Gembira Itu Satu Keseronokan


Assalamualaikum dan Salam 1 Blogger ...

Hey guys.How you all today?Hari sangat happy giler.Rasa macam nak menjerit nak kata"Weh,aku manusia paling gembira kat muka bumi ni".Kau ada,tak de kan.Jangan jeles.Ok cun.

Hari ni sekolah macam biasa.Tapi tubuh aku tak berapa nak cerdas.Waktu +math tadi,aku dengan sengaja nyer membuat tahik mata sebab tak tahan dengan sakit kepala yang amat sangat dan batuk-batuk yang kejam sehingga waktu +math aku hanya boleh paham sikit.Cikgu kat depan,aku dah macam tak nampak sebab sakit punya pasal.Thanks cikgu,sebab memahami diri ini.Cikgu tak marah ey.Aku dah cakap kat cikgu."Cikgu,hari ni badan saya tak segagah yang kelmarin".Ok,thanks cikgu.May Allah bless you.I love u cikgu.

Waktu Lukisan Kejuruteraan,alhamdulillah.Sakit kepala dah berkurang dari sebelumnya.Boleh lah belajar walaupun sikit.Tapi yang mengeram aku adalah sebab aku tak berjaya menyiapkan latihan LK.Perghh.Soalan sangat maut mengalahkan jiwa raga aku.Bayangkan hampir 1 jam lebih,aku tak berjaya menyiapkan hatta 1 soalan.3 kali aku padam,dan nak terbakar buntut aku<---kertas LK cakap.hahaha.

Btw,tak lama lagi aku akan hadapi periksaan akhir tahun.I hope you guys always pray for me.And i really need your support.Wish me luck yer honey yang cun dan hensem.Oh ya.tahun depan aku akan menghadapi peperiksaan besar iaitu SPM.Walaupun baru berblogging,tapi aku tetap kena ketepikan blog sekejap for my education.Tapi bukan ketepikan terus.Aku tak kejam lagi .hehehe.

Sebab badan terlalu letih.Aku mengambil keputusan drastik,aku tak pergi kelas KIMIA.hehe.Cikgu marah tak.Tak kan.Sorry cikgu.

Mood : I'm still weak.Pray for my healing.

BAI

THANKS YOU PEEPS ♥

Isnin, 26 September 2011

Perlukah BIADAP ...


Assalamualaikum dan Salam 1 Blogger...

Kalau anda semua perasan dan sangat suka melihat youtube dengan mensearch budak sekolah kurang ajar.It happen in my class room.Ramai sangat pelajar zaman sekarang tanpa segan silu tanpa rasa malu kurang ajar dengan cikgu.Mungkin mereka merasa mereka itu besar atau memang azali lagi mereka tu perasan yang mereka 'top'.

Tadi masa Pendidikan Islam di sekolah aku.Ustazah masuk ke kelas seprti biasa.Lepas tu,ustazah tanya siapa yang tak masuk kelas hari khamis minggu lepas.Ustazah tertangkap dua orang pelajar dan mereka kena cubit.Yang sorang tu buat muka sakit sampai kawan baikku disebelah ketawa terkekek-kekek.Dan aku pun join ketawa sebab nampak terlalu lucu.

Lepas tu,ustazah menyuruh kawan aku yang kurang ajar bernama A.A sebelum ni dah kurang ajar dengan ustazah dan sebagai hukumannya dia tak boleh masuk kelas Pai.Hukuman ustazah bagi aku memang padan dengan kelakuan beliau.Ustazah cikgu,dia pelajar.Susah sangat ke kalau hormat.

Tetapi dengan rasa tidak bersalahnya,beliau tetap mendiamkan diri di atas kerusinya yang dia sorang je kot rasa empuk sehingga tak nak bangun.Ustazah mongok tak nak mengajar.Ramai yang ke bilik guru untuk memujuk ustazah.Tak lama lepas tu,ustazah masuk balik ke kelas tetapi tidak mengajar.

Tiba-tiba,ada pelajar kelas aku yang agak macam heroinnya demi menyelamatkan masa depan rakan-rakannya telah bangun dan men'sound' A itu.Senyap jap kelas.Mereka berlawan mulut.Ada yang menangis.Kawan baikku kat sebelah pun menangis.Pelajar perempuan tu minta maaf dengan ustazah sebab terlanjur lancang depan ustazah.Bukan kurang ajar dengan ustazah ok.Jangan salah paham.Tapi aku tak dapat nak ceritakan keadaan berlawan mulut itu dengan jelas sebab aku sendiri pun ingat-ingat lupa.

Pengajaran:Jangan sekali derhaka guru sebeb ilmu yang belajar tak akan berkat.
P/S:Niat di hati bukan nak malukan pelajar kelas saya.Tapi nak kongsi yang pelajar zaman sekarang memang keterlaluan.

BAI

THANKS YOU PEEPS ♥

Ahad, 25 September 2011

Bermulanya sebuah kehidupan ...


Assalamualaikum dan Salam 1 Blogger ...

Hari ni semua alhamdulillah berjalan lancar.But I am in a bad mood.Rasa macam nak menjerit satu dunia nak kata yang aku ni stress sampai tak hingat dunia.Al-maklumlah,badan letih jadi jiwa pun nak join letih.

Dekat sekolah tadi,so far so good walaupun ilmu yang aku belajar tadi ibarat ingin membunuh aku.Cehss,terlebih hiperbola.Terutama subjek Lukisan Kejuruteraan a.k.a LK.Mak nyah betuk subjek ni,susah giler tajuk isometry.Aku rasa nak humban jer segala peralatan yang berkaitan dengan subjek LK ke laut.Jahat sudah.

Tadi,aku berteman,alhamdulillah.Kawan ku yang bercuti beberapa hari kerana deman yang melanda diri beliau telah nyah dengan jayanya dari tubuh beliau.Terima Kasih kepada Tuhan.Dapat juga aku bergalok-galak-gelimang-gemiang dengan kawan baikku dalam kelas.Rindu tu berapa hari tak jumpa.

Paling penting,aku dapet beli buku rujukan sejarah yang penuh warna-warni menceriakan lagi hari-hari indah waa.Aucakk untuk buku.Kepada buku,selamat menempuh hari-hari bahagia anda bersama tuan kesayangan.

Sampai sini sajalah entry hari ini.May face a beatiful day.


BAI.
THANKS YOU PEEPS ♥